Om oss

Vad är Hamam?

Hamam betyder värmespridare. Hamam använder värme för att mjuka upp musklerna öppna porerna i hela kroppen. I norrskens fantastiska hamamrum skrubbas orenheterna bort och ger mer utrymme åt nytt hud att träda fram. Vattnet flödar kungligt fritt över marmor handfaten. Hit kommer du den dag du vill få lite extra livskvalitet och ge din kropp lite extra kärlek.

 I hamamrummet får du möjlighet att njuta av en nordisk variant av Hamambehandling på drygt en halvtimme. När du betalat entré till massage lägger du till en tjänst som leder till ofattbart härlig upplevelse. 

Behandlingen påbörjas i vår infraröda-bastu som har till syfte att öppna upp hudceller, porer och låta huden andas därefter kommer man in i hammamrummet. 

I hammamrummet blir man först uppvärmd av den varma bänken och vattnet Behandlingen påbörjas med helkroppsskrubbning med kese (skrubbhandske) som har till syfte att exfoliera  bort döda hudceller och efterföljs av helkroppsskrubbning med 100% ekologisk och naturlig skrubb som har till syfte att ännu en gång exfoliera bort döda hudceller och rengöra porerna i huden. Därefter  avslutas behandlingen med unik silkeslen skuminpackning och en lätt skummassage som kommer glida över din kropp detta görs av speciell hamamtvål och har till syfte att öka blodcirkulationen i kroppen. Under tiden kommer det föras perfekt tempererat varmt vatten från hamamskålar över din kropp. Kroppen går in i totalt avslappningsmode och sinnet stärks. 

Huden lämnas sedan ren, återfuktad, mjuk och len. 

Ursprungligen kommer Hamam från Ottomanska riket under 1400 talet och samtliga Ottomanska städer hade en egen Hamamritual. Stora byggnader med enorma bassänger byggdes upp och värmdes med hett tegel. Varma och kalla bad följdes upp med djupskrubb, massage och tvagning. Hamam användes till kungar, soldater och som bröllopsförberedelser för det blivande brudparet. På 1700 talet kom Hamam till Europa och förfinades för att passa kulturen här. Ryska ångbad och finska bastun är båda ättlingar till den klassiska Hamamen. Något justerat för att passa det rådande klimatet här.

Hur ett Hamambad hos oss går till

Hamamritualen är enkel och består av flera steg beroende på vilken paket du väljer men oavsett paket – syftar alla paket till att rensa och koppla av. Vanligtvis varar behandlingen en viss tid, men besökarna är fria att sitta i avslappnings rummet – sista steget – så länge det önskas.

Hur ett Hamambad hos oss går till Hamamritualen är enkel och består av flera steg beroende på vilken paket du väljer men oavsett paket – syftar alla paket till att rensa och återfukta kroppen. Vanligtvis varar behandlingen en viss tid, men besökarna är fria att sitta i avslappnings rummet – sista steget – så länge det önskas.

Steg 1: Koppla av och förbereda sig:
När du kommer in receptionen eller entrérummet inleds du till spaets inre avdelning. Först in till omklädningsrummet och därefter till vår lounge där det finns möjlighet att ta en kopp te eller en kall drink före eller efter badet.

Steg 2: Anpassa sig efter värmen: Innan du stöter på vatten kommer en personal att ta dig till ett övergångsområde eller mellanrum, där du tar emot dina handdukar, välja skrubb sort och därefter tas du in till bastu för att öppna upp hudensceller inför kommande behandling/behandlingar.

Steg 3: Hammam behandling: Scrub och blötläggning av hela kroppen. I hammamen börjar behandlaren med att blötlägga din kropp därefter börjar skrubbadet. Efter skrubbet appliceras tvål samt skuminpackning. Slutligen erbjuds lätt skummasssage. 

Steg 4: Skölj och massage: Efter behandlingen blir du avsköljd och förflyttas vidare till  Hammam paket S: avslappningsrummet (steg 5). Hammam paket M & L: en av våra massagerum för att få din klassiska massage

Steg 5: avslappning och avslut: Efter behandlingen i steg 4 (beroende på paket) förflyttas du till vår avslappningsrum där du kan slappna av och återhämta dig på våra varma spasängar. 

Steg 6: frukt och dryck: 

Slutligen erbjuds frukt och dryck beroende på vald paket i vår fikarum. 

Observera att steg 4 skiljer sig beroende på vald Hammam paket.

 

 

Rutiner i Hammamen

  • Du får badrock/ handduk och spa tofflor.
  • Du skall ha med dig badkläder
  • Badrocken ska alltid bäras i dem offentliga rummen såsom avslappningsrummet, fikarummet, korridoren m.m.
  • Du ska alltid ha på dig dina badtofflor som du lånar av oss medans du befinner dig i spat.

Några tips inför ert besök:

  • Hamam tvål används. Om du har känslig hud eller är allergisk mot vissa produkter, ta med din egen tvål (obs! Kan leda till förlorat möjlighet för skumminpackning och skummassage) 
  • Du ansvarar för att tvätta dina privata delar själv.
  • Behandlingarna innebär mycket kontakt med vatten därav rekommenderar vi att man kommer osminkad.
  • Glöm inte att ta med nödvändiga hygienartiklar.
  • Vid solbränna eller solarium rekommenderar vi att våra behandlingar sker innan solarium behandlingen m.m. Detta leder till mycket finare och jämnare färg 
  • Vi kan ordna behandlare av samma kön (ring för mer info). 
 
Scroll to Top